Μυκονιάτικα λουκάνικα με σαγκουίνια
Υλικά
- 2 μεγάλα λουκάνικα
- 2 σαγκουίνια σε κύβους
- 1 σαγκουίνι (μόνο χυμό)
- 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 μικρές πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κύβο λαχανικών
- Πάπρικα γλυκιά
- Λίγο αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, χωρίς να προσθέσουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε μέτρια κυβάκια, τα οποία θα βγάλουν το λίπος τους.
Αφού πάρουν χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους, το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα) και τα σαγκουίνια. Στη συνέχεια, όταν φύγουν τα πολλά υγρά, σβήνουμε με το χυμό από τα σαγκουίνια και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε πάπρικα γλυκιά, τον κύβο λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα. Στο τέλος αφαιρούμε τη σκελίδα σκόρδο και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!
TIP: Αν σας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις, δοκιμάστε αντί για πάπρικα γλυκιά να βάλετε πάπρικα καπνιστή και αντί για 2 πιπεριές Φλωρίνης προσθέστε 2 μικρές καυτερές πιπεριές (chili).
Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτό το γεύμα με ένα λευκό ξηρό κρασί από την κάβα των Flora! Καλή όρεξη!