Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Νηστίσιμη τάρτα φράουλας

Υλικά

  • 300γρ. μαργαρίνη
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 3 κ.σ. λικέρ φράουλα ή το λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το baking powder και το νερό. Ανακατεύουμε με το φτερό του μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.

Στη συνέχεια, βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα, να «ξεκουραστεί».

Τη βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης, για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας μας.

Στρώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα διαμέτρου 25cm. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα και το λικέρ και ανακατεύουμε το μείγμα, πριν το βάλουμε πάνω από τη ζύμη. Ανοίγουμε και την υπόλοιπη ζύμη και την κόβουμε σε λωρίδες.

Βάζουμε αυτές τις λωρίδες πάνω από τη μαρμελάδα σταυρωτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 40-50 λεπτά στους 180°C.

Καλή απόλαυση! 

 

× espa