Νηστίσιμο κέικ παντζάρι
Υλικά (για μια φόρμα του κέικ στρόγγυλη)
- 1 κούπα παντζάρια καθαρισμένα και αλεσμένα στο μιξεράκι κουζίνας
- 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για πιο έντονο άρωμα
- 1 κούπα χυμό βύσσινο
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κούπα αμύγδαλα χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170℃ στον αέρα.
Αλευρολαδώνουμε τη φόρμα του κέικ και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, έως ότου επιτύχουμε ένα λείο μείγμα. Προσέχουμε να μην αφήσουμε σβώλους από το αλεύρι. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να μετρήσουμε όλες τις δοσολογίες με την ίδια κούπα και όχι με διαφορετικές. Για παράδειγμα, εάν δεν έχουμε την κλασική μεζούρα της κούπας, παίρνουμε μία κούπα από την κουζίνας μας και σύμφωνα με αυτή κάνουμε όλες τις μετρήσεις μας!
Ψήνουμε το κέικ για περίπου 40–45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε εάν είναι έτοιμο βάζοντας μια οδοντογλυφίδα για να δούμε εάν έχει “στεγνώσει” στο εσωτερικό του. Εάν η οδοντογλυφίδα βγει στεγνή, τότε είναι έτοιμο!
πηγή: thinkdrops.gr