Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Pancakes με μήλο και κανέλα

Υλικά

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ.
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μέτριο μήλο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο ή λεπτοκομμένο

Προετοιμασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το αβγό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά. Δεν χρειάζεται υπερβολικό ανακάτεμα – δεν μας πειράζει αν υπάρχουν σβώλοι!

Προσθέτουμε σιγά σιγά το μήλο μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα.

Ζεσταίνουμε ένα ελαφρά λαδωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε περίπου 1/4 φλ. από το μείγμα για κάθε pancake.

Μαγειρεύουμε τα pancakes για 2-3 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνειά τους και οι άκρες να αρχίσουν να φαίνονται σταθερές.

Γυρίζουμε τα pancakes και ψήνουμε για επιπλέον 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτοντας περισσότερο λάδι στο τηγάνι εάν χρειάζεται.

Σερβίρουμε τα pancakes ζεστά με την αγαπημένη μας επικάλυψη, όπως σιρόπι σφενδάμου, μήλα κομμένα σε φέτες, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς – ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Καλή απόλαυση!

 

× espa