Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Παρφέ γιαουρτιού με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

Υλικά

για το σιρόπι

  • 320 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200ml νερό

για το παρφέ

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
  • 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα

Διαδικασία

Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά να λιώσει και αποσύρετε από τη φωτιά.

Χτυπάτε στη μεγαλύτερη ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρετε μια αφράτο αποτέλεσμα και στη συνέχεια, κατεβάζετε την ταχύτητα και προσθέτετε σιγά-σιγά το σιρόπι καυτό μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά, χτυπώντας τη μαρέγκα μέχρι να σφίξει.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.

Προσθέτετε σιγά-σιγά και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά σας να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Ρίχνετε το μείγμα σε ειδικό σκεύος για παγωτό και το αφήνετε να παγώσει καλά στην κατάψυξη πριν σερβίρετε.

Βάζετε σε μια φόρμα το παρφέ και τοποθετείτε στην κατάψυξη. Αφήνετε για 6 ώρες τουλάχιστον ή για μια νύχτα. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

 

× espa