Πατατόσουπα βιενουά με crispy bacon
Υλικά
- 600 γρ. πατάτες
- 300 γρ. καρότα
- 2 κεφάλια σκόρδο, ολόκληρα
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 8 φλιτζ. τσαγ. ζωμό βοδινού
- 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μπέικον σε κύβους
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- πιπέρι
Διαδικασία
1. Τυλίξτε τα σκόρδα ολόκληρα σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40′. Αφήστε τα σκόρδα να κρυώσουν, κόψτε με ένα μαχαίρι τη βάση τους και πιέστε τα ώστε να βγελι η ψίχα τους.
2. Καθαρίστε τις πατάτες και τα καρότα και κόψτε τα σε κύβους.
3. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3′-4′, προσθέστε τα σκόρδα, τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίστε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για άλλα 5′. Προσθέστε το θυμάρι και το ζωμό και αφήστε τα λαχανικά να βράσουν για 30′ ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
4. Κατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά και πολτοποιήστε το με ένα ραβδομπλέντερ. Τοποθετήστε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίστε το βράσιμο για ακόμη 10′ ανακατεύοντας συνεχώς.
5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
6. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή γαρνίροντας με μια κουταλιά τυρί κρέμα, μπέικον, σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: thinkdrops
Βρείτε τα υλικά στα σούπερ μάρκετ Flora!