Πένες με μελιτζάνες και ανθότυρο
Υλικά για 4 άτομα
- 1 πακέτο πένες 500 γρ.
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 15 ντοματίνια
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 μέτριες μελιτζάνες σε κυβάκια
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό
- 200 γρ. ανθότυρο κομμένο σε κυβάκια
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με 6 κουταλιές ελαιόλαδο τις μελιτζάνες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το πιπέρι και λίγο αλάτι.
Ανακατέψτε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ύστερα ρίξτε και τα ντοματίνια. Προσθέστε τον βασιλικό και κατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά.
Προσθέστε τις πένες και το ανθότυρο και ανακατέψτε καλά.
Καλή όρεξη!
πηγή: Thinkdrops