Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Πώς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με πιο υγιεινές επιλογές

Εδώ και πολλές δεκατίες, η ζάχαρη είναι πανταχού παρούσα στη διατροφή μας. Συχνά, μάλιστα, κρύβεται σε φαγητά που δεν υποψιαζόμαστε και –όταν καταναλώνεται χωρίς μέτρο– μπορεί να συμβάλει σε διάφορες παθήσεις, απειλώντας την υγεία μας.

Ευτυχώς, το να κόψουμε τη ζάχαρη δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θυσιάζουμε τη γεύση ή την ικανοποίηση του ουρανίσκου μας. Χρησιμοποιώντας έξυπνες, υγιεινές εναλλακτικές στα γεύματα και τα σνακ μας, μπορούμε να κάνουμε τη μείωση της ζάχαρης όχι απλώς μια εύκολη υπόθεση, αλλά και ιδιαίτερα ευχάριστη! Ορίστε κάποιοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν:

1. Επίλεξε φυσικά γλυκαντικά

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στέβια αντί για ζάχαρη, καθώς αποτελεί φυσικό γλυκαντικό μηδενικών θερμίδων, που δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η στέβια είναι κατάλληλη για καφέ, τσάι, ακόμη και για αρτοσκευάσματα.

Μια άλλη καλή επιλογή είναι οι χουρμάδες, που εκτός από τη φυσική τους γλυκύτητα προσφέρουν και φυτικές ίνες. Το σιρόπι ή η πάστα από χουρμά είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γλυκάνεις με φυσικό τρόπο τις σάλτσες ή τα smoothies σου!

2. Προτίμησε τρόφιμα που είναι γλυκά από τη φύση τους

Χρησιμοποίησε πολτοποιημένες μπανάνες, σάλτσα μήλου ή πολτοποιημένο μάνγκο σε συνταγές, ώστε να δώσεις τη γλυκύτητα που επιθυμείς, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.

Επίσης, η προσθήκη κανέλας ή εκχυλίσματος βανίλιας μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση της γλυκύτητας σε smoothies ή ακόμα και στον καφέ σου.

3. Επίλεξε δημητριακά ολικής αλέσεως αντί για επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες χωνεύονται γρήγορα από τον οργανισμό μας και αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η επιλογή δημητριακών ολικής αλέσεως, όπως βρώμη, καστανό ρύζι και κινόα, σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα και μειώνει την επιθυμία για γλυκά.

4. Πρόσεξε τα αναψυκτικά και τους χυμούς

Αντί για ζαχαρούχα αναψυκτικά ή χυμούς, προτίμησε σκευάσματα χωρίς ζάχαρη, φυσικά αφεψήματα από βότανα ή, φυσικά, νερό!

5. Επιστράτευσε τα μπαχαρικά σου

Διάφορα μπαχαρικά, όπως το κάρδαμο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ, προσθέτουν γευστικές νότες και μια πινελιά γλυκύτητας, που σε κάποια πιάτα μπορεί να εξισορροπήσει τη μείωση της ζάχαρης.

6. Εκπαίδευσε ξανά τον ουρανίσκο σου

Όλα θέλουν τον χρόνο τους! Μείωσε σταδιακά τα επίπεδα ζάχαρης στις συνταγές και άφησε τους γευστικούς σου κάλυκες να προσαρμοστούν με την πάροδο του χρόνου.

Στα σούπερ μάρκετ Flora θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα χωρίς ζάχαρη, για να σε βοηθήσουν στην προσπάθειά σου. Καλή επιτυχία!

× espa