Πράσινη σαλάτα με φιλετίνια
- 300 γρ μοσχαρίσια φιλετίνια κομμένα σε πάχος 2εκ.
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 σγουρή σαλάτα πράσινη
- ½ iceberg
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 μικρό αγγούρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. άνηθο
- 3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
- 10 πράσινες ελιές σε λεμόνι
- Υλικά για τη σάλτσα
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- αλάτι
- πράσινο πιπέρι
Θα χρειαστείς ακόμη… τρία άτομα!
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάλτε τα φιλετίνια με λίγο ελαιόλαδο, το χυμό ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. άνηθο και αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Ψήστε τα σε αντικολλητικό τηγάνι για 3' και αφήστε τα στην άκρη.
Πλύντε και στεγνώστε καλά τις σαλάτες. Κόψτε σε λεπτά φετάκια το αγγούρι και σε κύβους το αβοκάντο. Κόψτε τις σαλάτες μαζί με τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια και τοποθετήστε τα στο μπολ της σαλάτας. Προσθέστε το αβοκάντο, τις ελιές και τις ροδέλες αγγουριού και πασπαλίστε με τα φιστίκια.
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπολ του μούλτι και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί ο μαϊντανός και να έχετε μια λεία πράσινη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως. Φρυγανισμένο ψωμί απαραίτητο!
πηγή: thinkdrops