Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Απολαυστική ψαρόσουπα

Υλικά

  • 1,5 κ. ψάρια για σούπα
  • 3 πατάτες
  • 250 γρ. καρότα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 80 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 σέλινο (φύλλα και ρίζα)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1½ φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, μέσα σε ένα δίχτυ ή τρυπητό, βάζουμε τα ψάρια να βράσουν.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβουμε σε μπουκίτσες.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ψιλοκόβουμε και τα φύλλα από το σέλινο και κόβουμε σε κύβους τη ρίζα του.

Αποσύρουμε τα ψάρια μόλις βράσουν, κρατάμε 2 ποτήρια από τον ζωμό και τα ξεψαχνίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, τον ζωμό από τα ψάρια και τον κύβο λαχανικών. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τις πατάτες, το ρύζι και το σέλινο (φύλλα και ρίζα).

Αφού δοκιμάσουμε ότι τα υλικά μας έβρασαν, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και το λάδι. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τα ψάρια και χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Καλή επιτυχία!

πηγή: Thinkdrops

 

× espa