Το πιο γρήγορο και νόστιμο ραγού μελιτζάνας
Υλικά
- 3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 2 ντομάτες κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελιές πράσινες (όσες επιθυμούμε)
- Λίγα φυλλαράκια δυόσμο
- Θυμάρι
Εκτέλεση
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και στη συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες όταν έχουν ήδη βγάλει τα υγρά τους τα άλλα λαχανικά, γιατί η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό που ρουφάει λάδι – κι εμείς δεν θέλουμε να γίνει βαρύ το φαγητό μας!
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη σκελίδα σκόρδο μαζί με αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι. Έπειτα, ρίχνουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε νερό τόσο, ώστε να καλύπτει τα λαχανικά μας. Η ντομάτα θα βγάλει τους χυμούς της και έτσι θα γίνει μία ελαφριά σάλτσα.
Αφού βράσουν για 10-15 λεπτά (ελέγχοντας αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό), σβήνουμε το μάτι και αφαιρούμε το σκόρδο. Ρίχνουμε τα φρέσκα φύλλα δυόσμου και τα αφήνουμε στο τηγάνι μας για άλλα 5 λεπτά.
Το πιο γρήγορο ραγού είναι έτοιμο! Οι μελιτζάνες είναι στην εποχή τους και με αυτή τη συνταγή κρατάμε όλα τα θετικά τους, αποφεύγοντας το ένα αρνητικό που έχουν: το να απορροφούν πολύ λάδι. Γι' αυτό, άλλωστε, τις προσθέσαμε τελευταίες στο σοτάρισμα!
Το γεύμα αυτό ταιριάζει με ένα ποιοτικό λευκό κρασί. Θα βρείτε πολλές επιλογές, εξερευνώντας την τεράστια γκάμα στην κάβα μας 84600 Mykonos!
Καλή όρεξη!