Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Ρεβιθοσαλάτα

Υλικά

  • ½ κιλό ρεβίθια
  • ½ κούπα ρύζι κίτρινο βρασμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
  • 2–3 κρεμμυδάκια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • ½ κούπα λαχανικά κατεψυγμένα ανάμεικτα βρασμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη ημέρα βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν.

Την επόμενη μέρα πετάμε αυτό το νερό, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό, βάζουμε μέσα τα ρεβίθια, το ζωμό και το κρεμμύδι και βράζουμε έως ότου μαλακώσουν. Εάν έχουμε χύτρα, η διαδικασία του βρασμού επιταχύνεται κατά πολύ.

Μόλις τα ρεβίθια βράσουν, τα σουρώνουμε, πετάμε το κρεμμύδι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα ρεβίθια, όλα τα λαχανικά μας, το ρύζι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Πηγή: thinkdrops

× espa