Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Ροδακινόπιτα

Υλικά

150 γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου
1 αυγό
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
½ ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγη κανέλλα
1 κουταλιά κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
250 γρ. γιαούρτι
700 γρ. ροδάκινα (1 ½ κουτί περίπου) στραγγισμένα και κομμένα σε κύβους

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γιαούρτι.

Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα ροδάκινα, ανακατεύοντας με προσοχή για να μη λιώσουν.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο32) και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Ρίχνουμε το αμύγδαλο σε όλη την επιφάνεια και την καστανή ζάχαρη και στο τέλος το μείγμα.

Ψήνουμε στους 170°C για 45 λεπτά περίπου.

Αφού ψηθεί γυρίζουμε σε άλλο σκεύος ανάποδα.

Σερβίρεται και με παγωτό!

 

× espa