Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Ρολάκια πανσέτας με αποξηραμένα δαμάσκηνα

Υλικά (για 12 ρολάκια)

  • 12 πανσέτες λεπτοκομμένες χωρίς κόκκαλο
  • 12 δαμάσκηνα αποξηραμένα δαμάσκηνα απύρηνα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι και μισό πορτοκάλι
  • Αλάτι, πιπέρι

Προαιρετικά για την άλμη:

  • 1 μέρος αλάτι
  • 4 μέρη νερό
  • Κόκκους πιπεριού και κόλιανδρου
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πανσέτες στην άλμη για τουλάχιστον 8 ώρες, εάν έχουμε τη δυνατότητα. Εάν τις ετοιμάσουμε εκείνη την ώρα και δεν τις αφήσουμε στην άλμη δεν υπάρχει πρόβλημα, πάλι λουκούμι θα γίνουν!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τους χυμούς και τα ξύσματα των εσπεριδοειδών, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε κάθε πανσέτα και από τις δύο μεριές, βάζουμε από ένα δαμάσκηνο στην κάθε μία, τυλίγουμε και καρφιτσώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Εάν τις ψήσουμε στα κάρβουνα περνάμε λίγα λίγα τα ρολάκια σε σουβλακόξυλα και ψήνουμε σαν να ήταν σουβλάκια. Στο φούρνο θα χρειαστούν περίπου μισή ώρα.

Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα! Είναι ό,τι πρέπει για τη μέση σε ένα τραπέζι ή για ένα πάρτι, έτσι για να έχουμε κάτι να τσιμπάμε!

Πηγή: thinkdrops

× espa