Ρολό σοκολάτας με σταφύλι
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. κακάο
Για την κρέμα
- Κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 100 γρ. σταφύλια
Για την επικάλυψη
- 150 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Παντεσπάνι
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Ενώνουμε το αλεύρι με το κακάο και το κοσκινίζουμε, και έπειτα το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη. Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180°C για 12 λεπτά.
Κρέμα
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα σταφύλια.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής* και προσθέτουμε στην κρέμα το ξύσμα από το πορτοκάλι, το τζίντζερ και τα σταφύλια.
Απλώνουμε επάνω στο παντεσπάνι την κρέμα με τα σταφύλια και τυλίγουμε με λαδόκολλα για να πάρει σχήμα το ρολό. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Τέλος, μπορούμε να γαρνίρουμε το ρολό με επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας!
* Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής ή να επιλέξετε μια έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής!
Tip: Τα σταφύλια μπορείτε να τα περάσετε από το blender πριν τα προσθέσετε στην κρέμα.
Βρείτε τα πιο φρέσκα, μυρωδάτα σταφύλια στο μανάβικο των Flora Super Markets!