Σαλάτα εποχής με φρουτένιο ντρέσινγκ
Μιας και το καλοκαίρι είναι κοντά, η σωστή σαλάτα προκαλεί φρενίτιδα σε όλα τα κορμιά που θέλουν να ξεχυθούν στην παραλία. Η πιο μη βαρετή σαλάτα με το πιο φρουτένιο ντρέσινγκ είναι η παρακάτω!
Υλικά
- Ανάμεικτη σαλάτα πλυμένη
- Λίγα μανιτάρια πλευρώτους ανάλογα την ευχαρίστησή μας, ωμά κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- Μερικά αμύγδαλα σπασμένα
- Φρέσκο θυμάρι ή ό,τι άλλο μυρωδικό μας αρέσει
* δεν υπάρχει αναλογία στα υλικά και στην ποσότητά τους, μπορείτε να βάλετε πραγματικά ό,τι σας κάνει κέφι!
Για το ντρέσινγκ (η ποσότητα του μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 2 σαλάτες)
- 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
- 2 αγγουράκια τουρσί ξαρμυρισμένα
- Μία μικρή χουφτίτσα κάππαρη ξαρμυρισμένη
- Μισό ποτήρι χυμός πορτοκαλιού συσκευασμένος
- 50 γρ. κομμάτια φρούτου από ανανά ή πεπόνι ή μπανάνα ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας μας
- Στυμμένος χυμός από 2 λεμόνια ζουμερά
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Με ένα μιξεράκι κουζίνας χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα 2 έλαια και το μισό χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τα έλαια σε 2 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα. Δοκιμάζουμε και ανάλογα την οξύτητα που επιθυμούμε προσθέτουμε ή όχι τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Καλύπτουμε τη σαλάτα μας με ντρέσινγκ, χωρίς να την «μπουκώσουμε» όμως! Ίσα-ίσα να καλυφθούν τα υλικά μας ομοιόμορφα. Όσο ντρέσινγκ μείνει, μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο σε ένα βάζο.
Πηγή: thinkdrops