Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Σαλάτα εποχής με φρουτένιο ντρέσινγκ

Μιας και το καλοκαίρι είναι κοντά, η σωστή σαλάτα προκαλεί φρενίτιδα σε όλα τα κορμιά που θέλουν να ξεχυθούν στην παραλία. Η πιο μη βαρετή σαλάτα με το πιο φρουτένιο ντρέσινγκ είναι η παρακάτω!

Υλικά

  • Ανάμεικτη σαλάτα πλυμένη
  • Λίγα μανιτάρια πλευρώτους ανάλογα την ευχαρίστησή μας, ωμά κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • Μερικά αμύγδαλα σπασμένα
  • Φρέσκο θυμάρι ή ό,τι άλλο μυρωδικό μας αρέσει

* δεν υπάρχει αναλογία στα υλικά και στην ποσότητά τους, μπορείτε να βάλετε πραγματικά ό,τι σας κάνει κέφι!

Για το ντρέσινγκ (η ποσότητα του μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 2 σαλάτες)

  • 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
  • 2 αγγουράκια τουρσί ξαρμυρισμένα
  • Μία μικρή χουφτίτσα κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • Μισό ποτήρι χυμός πορτοκαλιού συσκευασμένος
  • 50 γρ. κομμάτια φρούτου από ανανά ή πεπόνι ή μπανάνα ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας μας
  • Στυμμένος χυμός από 2 λεμόνια ζουμερά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα μιξεράκι κουζίνας χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα 2 έλαια και το μισό χυμό πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε τα έλαια σε 2 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα. Δοκιμάζουμε και ανάλογα την οξύτητα που επιθυμούμε προσθέτουμε ή όχι τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού.

Αλατίζουμε και πιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Καλύπτουμε τη σαλάτα μας με ντρέσινγκ, χωρίς να την «μπουκώσουμε» όμως! Ίσα-ίσα να καλυφθούν τα υλικά μας ομοιόμορφα. Όσο ντρέσινγκ μείνει, μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο σε ένα βάζο.

Πηγή: thinkdrops

× espa