Σαλάτα εποχής με φρουτένιο ντρέσινγκ
Μιας και το καλοκαίρι είναι κοντά, η σωστή σαλάτα προκαλεί φρενίτιδα σε όλα τα κορμιά που θέλουν να ξεχυθούν στην παραλία. Η πιο μη βαρετή σαλάτα με το πιο φρουτένιο ντρέσινγκ είναι η παρακάτω!
Υλικά
- Ανάμεικτη σαλάτα πλυμένη
 - Λίγα μανιτάρια πλευρώτους ανάλογα την ευχαρίστησή μας, ωμά κομμένα σε λεπτές λωρίδες
 - Μερικά αμύγδαλα σπασμένα
 - Φρέσκο θυμάρι ή ό,τι άλλο μυρωδικό μας αρέσει
 
* δεν υπάρχει αναλογία στα υλικά και στην ποσότητά τους, μπορείτε να βάλετε πραγματικά ό,τι σας κάνει κέφι!
Για το ντρέσινγκ (η ποσότητα του μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 2 σαλάτες)
- 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
 - 2 αγγουράκια τουρσί ξαρμυρισμένα
 - Μία μικρή χουφτίτσα κάππαρη ξαρμυρισμένη
 - Μισό ποτήρι χυμός πορτοκαλιού συσκευασμένος
 - 50 γρ. κομμάτια φρούτου από ανανά ή πεπόνι ή μπανάνα ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας μας
 - Στυμμένος χυμός από 2 λεμόνια ζουμερά
 - 50 γρ. ελαιόλαδο
 - 150 γρ. ηλιέλαιο
 - Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση
Με ένα μιξεράκι κουζίνας χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα 2 έλαια και το μισό χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τα έλαια σε 2 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα. Δοκιμάζουμε και ανάλογα την οξύτητα που επιθυμούμε προσθέτουμε ή όχι τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Καλύπτουμε τη σαλάτα μας με ντρέσινγκ, χωρίς να την «μπουκώσουμε» όμως! Ίσα-ίσα να καλυφθούν τα υλικά μας ομοιόμορφα. Όσο ντρέσινγκ μείνει, μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο σε ένα βάζο.
Πηγή: thinkdrops


