Σαλάτα με αβοκάντο και πορτοκάλι
Υλικά
- 1/2 iceberg ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι ρόκα
- 2 μικρά αγγουράκια
- 2 αβοκάντο ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 10 τοματάκια Σαντορίνης κομμένα στα δύο
- 200 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
Για τη σος
- 1 πορτοκάλι
- 1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο ή πετιμέζι ροδιού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις γαρίδες σε λίγο αλατισμένο νερό για 3′- 4′ και τις καθαρίζουμε (αν είναι κατεψυγμένες, φροντίζουμε να έχουν ξεπαγώσει με φυσικό τρόπο). Τις κόβουμε στη μέση.
Ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, την κρέμα μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε μέσα τις γαρίδες για 30′.
Ανακατεύουμε το iceberg, τη ρόκα και τα αγγούρια σε σαλατιέρα, τα οποία προηγουμένως έχουμε αποφλοιώσει και κόψει κατά μήκος σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε τα τοματάκια στη μέση και τα προσθέτουμε.
Τα αναμειγνύουμε όλα πολύ καλά και σερβίρουμε.