Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Σαρδέλες στο φούρνο με λιαστή ντομάτα, φέτα και μυρωδικά

Υλικά

  • 2-3 πατάτες
  • 30 σαρδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 150 γρ. λιαστή ντομάτα
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
  • 10 πίκλες (αγγουράκι τουρσί)
  • 1 φλ. μαϊντανό
  • 1 φλ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βασιλικό

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.

Ψιλοκόβουμε λίγο βασιλικό και τον ρίχνουμε από πάνω.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το αγγουράκι τουρσί και τα ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες. Το ίδιο κάνουμε και με το ξερό κρεμμύδι, το οποίο όμως το κόβουμε καρέ.

Προσθέτουμε 1 φλ. νερό στο ταψί μας.

Ξεπλένουμε καλά τις σαρδέλες, τις καθαρίζουμε και τις ανοίγουμε γούνα. Τις τοποθετούμε με το δέρμα προς το στρώμα με τις πατάτες.

Αλατίζουμε ελαφρά.

Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τις λιαστές ντομάτες, τις πιπεριές Φλωρίνης και τη φέτα και χτυπάμε. Προσοχή: Δεν χτυπάμε για να γίνουν αλοιφή, αλλά μέτρια!

Προσθέτουμε το μίγμα μας πάνω από τις σαρδέλες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε στο φούρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170°C για 30-45 λεπτά.

Καλή όρεξη και καλή απόλαυση!

Πηγή: thinkdrops.gr

 

× espa