Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Σκιουφιχτά στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά

  • 1 πακέτο σκιουφιχτά (0,5 Κg)
  • 400 γρ. τυριά τριμμένα
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά (agaricus)
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες)
  • 1 Kg μπρόκολο

Προετοιμασία

Βάζουμε το νερό για τα μακαρόνια να βράσει.

Μόλις πάρει βράση, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε για 3 λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ώρα.

Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνουμε τα μπρόκολα.

Βράζουμε για ελάχιστο χρόνο (περίπου 3 λεπτά), τα αποσύρουμε και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια. Μόλις κρυώσουν, αποσύρουμε και στραγγίζουμε. Τα τεμαχίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια και τα σοτάρουμε με λίγο βούτυρο και πάστα σκόρδου. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα μακαρόνια.

Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις προσθέτουμε στο μπολ όπου έχουμε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το μπρόκολο, το βούτυρο σε κύβους και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα τυριά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15’.

Καλή επιτυχία!

Tips

  • Για κάθε 100 γρ. μακαρόνια χρησιμοποιούμε συνήθως 1 λίτρο νερό.
  • Το παγωμένο νερό βοηθάει τα λαχανικά να διατηρήσουν το χρώμα τους και να μη μαλακώσουν.

 

πηγή: Thinkdrops

 

× espa