Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά

  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 125ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 20 γρ. άχνη
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ελάχιστο αλάτι

Προετοιμασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη.

Χτυπάμε τα ασπράδια με το ελάχιστο αλάτι για να γίνει μαρέγκα. Όταν το μίγμα σφίξει, ρίχνουμε και την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στο μπολ με το μίγμα της κουβερτούρας ρίχνουμε το μίγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε ελαφριά.

Μόλις το μίγμα ενοποιηθεί, προσθέτουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ ελαφριά, για να μην χάσει τον όγκο το μίγμα μας.

Βουτυρώνουμε 4 σκεύη για σουφλέ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Tips

Το σουφλέ κατά το ψήσιμο θα πάρει όγκο. Το σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.

Όταν κρυώσει θα χάσει τον όγκο του – αλλά παραμένει υπέροχο!

πηγή: Thinkdrops

 

× espa