Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Σούπα βελουτέ λαχανικών με ανθότυρο

Μερίδες 6-8 • Χρόνος προετοιμασίας 15′ • Χρόνος μαγειρέματος 25′-35′

Υλικά

  • 1 γλυκοπατάτα
  • 4 καρότα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα
  • 400 γρ. μανιτάρια Agaricus
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • αλάτι – πιπέρι – ελαιόλαδο – κύβο λαχανικών – νερό
  • κάρυ προαιρετικά

Προετοιμασία

Πλένουμε τα υλικά μας. Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια (κύβους, μπαστούνια).

Σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια. Έπειτα προσθέτουμε το καρότο και μετά από λίγο την κόκκινη πιπεριά και το μανιτάρι.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα.

Όταν τα λαχανικά μας μαραθούν, προσθέτουμε λίγο λάδι, νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κύβο λαχανικών (και το κάρυ προαιρετικά).

Μόλις τα λαχανικά μας βράσουν, τα σουρώνουμε – αλλά κρατάμε το ζουμί! Τα τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα σκεύος, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό και πολτοποιούμε. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα καθώς πολτοποιούμε, μέχρι η σούπα μας να έχει την τέλεια υφή που αναζητούμε.

Σερβίρουμε σε μπολ με κύβους από ανθότυρο.

Tips

✔ Κατά το βράσιμο, μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο βούτυρο αγελάδας για περισσότερη γεύση.
✔ Πειραματιστείτε με τα αγαπημένα σας μανιτάρια από το Μουσείο Μετεώρων, που θα βρείτε στα ράφια των Flora!

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: thinkdrops

× espa