Σούπα με ψητή κολοκύθα
Αυτή η σούπα με ψητή κολοκύθα δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά έχει και μια μοναδική υφή, κρεμώδη και βελούδινη! Ένα πιάτο ιδανικό για να σας ζεστάνει, μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα. Απολαύστε το!
Υλικά
- 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- 4 κ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 400 γρ. γάλα καρύδας
- Φρέσκος μαϊντανός ή κόλιανδρο για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Τοποθετούμε τους κύβους της κολοκύθας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο σε ένα χαρτί ψησίματος. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το κύμινο, τον κόλιανδρο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά και ελαφρώς καραμελωμένα.
Έπειτα μεταφέρουμε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ζωμό (λαχανικών ή κοτόπουλου) και το γάλα καρύδας.
Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τη σούπα μέχρι να γίνει κρεμώδης.
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει, ανακατεύοντας περιοδικά. Την αφήνουμε να σιγοβράζει για 10-15 λεπτά, για να δέσουν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα.
Δοκιμάζουμε τη σούπα και, αν χρειάζεται, ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε με κουτάλα σε μπολ, και σερβίρουμε προαιρετικά με φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο.