Σπαγγέτι με ψητά τοματίνια
Το καλοκαίρι είναι εδώ! Πασπαλίστε με θαλασσινό αλάτι και απολαύστε!
Υλικά
- 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι δενδρολίβανο
- 1 μεγάλη πρέζα πάπρικα
- 400 γρ. spaghetti
- 2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 6 κ. σ. ανθότυρο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάλτε τις ντομάτες σε ένα ταψί φούρνου, ραντίστε τις με λάδι και πασπαλίστε με το σκόρδο, τα φύλλα από το δενδρολίβανο, την πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο.
2. Ψήστε τις σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200°C, για 15′ ή μέχρι να μαλακώσουν.
3. Παράλληλα, βάλτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει και αφήστε να βράσουν για 10’–12′ ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τα.
4. Με ένα κουτάλι περιχύστε με το μπαλσάμικο τις ντομάτες, προσθέστε τα ζυμαρικά και το ανθότυρο και αναμείξτε και πασπαλίστε τις με τριμμένο τυρί της προτίμησής σας.
Καλή όρεξη!
πηγή: thinkdrops