Σπιτική ζεστή σοκολάτα με σκόνη κακάο
Υλικά
- 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα (ή οποιοδήποτε εναλλακτικό μη γαλακτοκομικό επιθυμείτε)
- 2 κ.σ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα με τα γούστα σας)
- 1/4 φλ. νερό
- 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
- Σαντιγί για επικάλυψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να ζεσταθεί, αλλά όχι να βράσει.
Προσθέτουμε το μείγμα κακάο και ζάχαρης στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν μια λεία πάστα.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα στην κατσαρόλα ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί, αλλά χωρίς να φτάσει σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας συχνά.
Μόλις ζεσταθεί η ζεστή σοκολάτα, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Δοκιμάζουμε τη ζεστή σοκολάτα και ρυθμίζουμε τη γλυκύτητα προσθέτοντας περισσότερη ζάχαρη, αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα σε κούπες και από πάνω προσθέτουμε σαντιγί, για έξτρα πόντους στην εμφάνιση.
Μη διστάσετε να τη φέρετε ακόμα περισσότερο στα μέτρα σας, προσθέτοντας κανέλα ή λίγο εκχύλισμα μέντας για επιπλέον γεύση.
Απολαύστε τη λαχταριστή σπιτική ζεστή σοκολάτα σας!