Ταλιατέλες με μανιτάρια και κολοκυθάκια
Υλικά
- 250 γρ. ταλιατέλες
- 50 γρ. μπέικον σε κυβάκια
- 2 πράσινα κολοκυθάκια
- 1 μανιτάρι πορτσίνι μεσαίου μεγέθους
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 βλασταράκι μαντζουράνα
Εκτέλεση
Ξεπλύνετε τυχόν χώματα από το μανιτάρι και καθαρίστε το με ένα υγρό πανί. Στη συνέχεια, κόψτε το σε μικρούς κύβους. Κάντε το ίδιο με τα κολοκυθάκια.
Καβουρδίστε το μπέικον σε ένα τηγάνι κι έπειτα αφήστε το στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τα κολοκυθάκια και το μανιτάρι σε δυνατή φωτιά, για 6-7 λεπτά. Προσθέστε ξανά το μπέικον στο τηγάνι.
Βάλτε τα ζυμαρικά να βράσουν. Ρίξτε στο τηγάνι περίπου 80 ml από το νερό της κατσαρόλας όπου βράζουν τα ζυμαρικά. Αφήστε να πάρει μια βράση και χαμηλώστε τη φωτιά.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente, στραγγίξτε και ρίξτε τα στο σκεύος με τη σάλτσα. Ανακατέψτε ελαφρά, διακοσμήστε με τα φυλλαράκια της μαντζουράνας, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!