Τάρτα με καλοκαιρινά φρούτα
Υλικά
- 1 έτοιμη ζύμη τάρτας
Για τη μαρμελάδα καρπούζι
- 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο και κομμένο
- 1 μήλο
- 1 αχλάδι
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
Για το μείγμα τυριού
- 250 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 ml εσάνς βανίλιας
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 50 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη διακόσμηση
- 2 ροδάκινa
- 2 βανίλιες
- μερικά φύλλα λουίζας
Διαδικασία
Φτιάξτε τη μαρμελάδα καρπούζι. Βάλτε το καρπούζι σε μια μεσαία κατσαρόλα. Πλύνετε το μήλο και το αχλάδι, αφαιρέστε τα κοτσάνια και τις φλούδες και κόψτε τα σε μικρές φέτες. Προσθέστε τα μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με το καρπούζι. Τοποθετήστε το σκεύος σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για περίπου 1 ώρα και 30’. Όταν η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάλτε τη μαρμελάδα στο μούλτι και πολτοποιήστε την. Τοποθετήστε τη σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύστε τη σε δροσερό μέρος έως και 6 μήνες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Ψήστε τη βάση της τάρτας. Απλώστε τη ζύμη της τάρτας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τη λίγο με έναν πλάστη ζαχαροπλαστικής. Τοποθετήστε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. επάνω σε μια λαμαρίνα φούρνου. Στρώστε τη ζύμη καλά με τα χέρια σας στη βάση από το τσέρκι και τα τοιχώματά του. Βάλτε από πάνω αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και γεμίστε με ωμά όσπρια για βάρος, ώστε να μη φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο. Ψήστε τη βάση της τάρτας στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180°C στον αέρα για 15΄. Αποσύρετε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήστε τη βάση της τάρτας να κρυώσει.
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C στον αέρα.
Φτιάξτε το μείγμα τυριού. Σπάστε το ανθότυρο με ένα πιρούνι σε ένα πιάτο. Μεταφέρετέ το σε ένα μπολ και προσθέστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, την εσάνς βανίλιας, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά το μείγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα, χωρίς σβόλους. Αδειάστε το μείγμα τυριού επάνω στη βάση της τάρτας και ξαναψήστε για ακόμα 15΄ στους 170ο C στον αέρα. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε την τάρτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες.
Μοντάρετε την τάρτα. Πλύνετε τα φρούτα, αφαιρέστε τα κοτσάνια και τις φλούδες τους και κόψτε τα σε φέτες. Τις φράουλες κόψτε τις στη μέση και αφήστε και 2-3 ολόκληρες. Τοποθετήστε το τσέρκι επάνω σε μια πιατέλα και περάστε ένα λεπτό μαχαιράκι περιμετρικά από τα τοιχώματα, ώστε να ξεκολλήσει η τάρτα. Τραβήξτε το τσέρκι προς τα πάνω και ξεφορμάρετε. Με μια σπάτουλα σιλικόνης ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, απλώστε μια στρώση μαρμελάδας επάνω στην τάρτα. Τοποθετήστε από πάνω τα κομμένα φρούτα, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: thinkdrops.gr