Τραχανάς με κοπανιστή
Υλικά
- 1 φλ. ή 250 γρ. τραχανά ξινό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 400ml χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 4 φλ. νερό
- Ελαιόλαδο
- Κοπανιστή Μυκόνου
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και τα 4 φλιτζάνια νερό.
Αφήνουμε να πάρουν βράση και έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο τον τραχανά, ανακατεύοντας διαρκώς.
Μόλις δούμε ότι αρχίζει να βράζει ξανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τον τραχανά σε μπολ. Προσθέτουμε την κοπανιστή σε τρίμματα. Εάν επιθυμούμε, τρίβουμε από πάνω επιπλέον φρέσκο πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Tips
Σερβίρουμε με ψωμί, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους, ραντίσει με ελαιόλαδο ή λάδι τρούφας και φρυγανίσει για λίγα λεπτά στο τηγάνι ή στο φούρνο.
Βρείτε τα υλικά στα σούπερ μάρκετ Flora!