Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Τσουρεκάκια γεμιστά με κρέμα λεμονιού

Θέλετε να ξεφύγετε από το παραδοσιακό τσουρέκι και αυτό το Πάσχα να φτιάξετε κάτι διαφορετικό; Ορίστε μια συνταγή για λαχταριστά και εύκολα τσουρεκάκια με κρέμα λεμονιού!

Υλικά

  • 800 γρ αλεύρι για τσουρέκια
  • 25 γρ μαγιά νωπή
  • 500 γρ γάλα χλιαρό
  • 6 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. μαχλέπι κοπανισμένο
  • ¼ μαστίχα κοπανισμένη
  • Ξύσμα απο ένα μικρό πορτοκάλι
  • 60 γρ χυμό πορτοκαλιού
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 6 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους
  • 125 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ αλεύρι
  • 400 γρ γάλα
  • 100 γρ χυμό λεμονιού
  • ξύσμα ενός λεμονιού

Διαδικασία

Φτιάξτε την κρέμα λεμονιού: Τοποθετήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να αποκτήσουν παχύρρευστη υφή. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε το γάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε πολύ καλά. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ και σκεπάστε το με διάφανη μεμβράνη. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Σε ένα μπολ, λιώστε τη μαγιά με το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά χτυπημένα, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο και αρχίστε να ζυμώνετε το μείγμα, βουτώντας τα χέρια σας στο λιωμένο βούτυρο μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Αν είναι απαραίτητο, προσθέστε και άλλο αλεύρι. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ που έχετε αλείψει με βούτυρο και σκεπάστε το με μεμβράνη.

Τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος σκεπασμένο για περίπου 40', έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο. Σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας πασπαλίστε με αλεύρι και ζυμώστε ξανά εκεί τη ζύμη ώστε να φύγει ο αέρας. Χωρίστε τη ζύμη σε μπάλες και ανοίξτε τις μία-μία, σε πάχος περίπου 1,5 εκ. Τοποθετήστε στο κέντρο τους μια κουταλιά κρέμας λεμονιού. Κλείστε προσεκτικά τα τσουρεκάκια και αφήστε τα μια ακόμη φορά σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν. Αλείφετε με αυγό χτυπημένο με γάλα και ψήνετε στους 170°c για περίπου 40'.

Καλή σας απόλαυση και καλό Πάσχα!

πηγή: thinkdrops

× espa