Βασιλόπιτα
Η βασιλόπιτα που θα κλέψει την παράσταση, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!
Δείτε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε μια πετυχημένη, πεντανόστιμη βασιλόπιτα που θα τους ενθουσιάσει όλους! Ελάτε στα Flora, προμηθευτείτε τα υλικά και… καλή τύχη με το φλουρί!
Υλικά
- 3/4 φλ. βούτυρο
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 6 αβγά
- 4 κ.σ. μπράντι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3/4 φλ. γάλα εβαπορέ
- 1 νόμισμα/φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
- ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Προετοιμασία
Αφήστε όλα τα υλικά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
Χτυπήστε το βούτυρο σε ένα μπολ. Χτυπώντας συνεχώς, προσθέστε διαδοχικά: τη ζάχαρη (πολύ αργά), τα αβγά ένα-ένα και το μπράντι.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ομοιόμορφα το ξύσμα στο μείγμα. Προσθέστε το γάλα κι έπειτα το αλεύρι λίγο-λίγο.
Αλευρώστε ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 30-32 εκ. (με ύψος 5-7,5 εκ.) και χύστε μέσα το βούτυρο.
Η βασιλόπιτα θα ψηθεί για περίπου 45' συνολικά. Περίπου 20-25' μετά την αρχή του ψησίματος, εισχωρήστε το νόμισμα προσεκτικά μέσα στη ζύμη, πιέζοντάς το κάτω από την επιφάνεια. Προσοχή: μην το τοποθετήσετε στο κέντρο της πίτας, διαλέξτε ένα οποιοδήποτε άλλο σημείο!
Συνεχίστε το ψήσιμο ως το τέλος και αφήστε τη βασιλόπιτα 5' να κρυώσει. Τοποθετήστε μια μεγάλη πιατέλα επάνω από το ταψί και αναποδογυρίστε το, ώστε να βγει η πίτα στην πιατέλα. Έπειτα πάρτε μια δεύτερη πιατέλα (σερβιρίσματος) και τοποθετήστε την πάνω στη βασιλόπιτα, γυρίζοντάς την ξανά ώστε να σταθεί κανονικά.
Αφήστε τη βασιλόπιτα να κρυώσει για άλλες 4 ώρες, προτού τη σερβίρετε.
Προαιρετικά, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Καλή Χρονιά!