Καβουροκεφτέδες
Υλικά
500γρ. καβουρόψιχα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμός 2 λεμονιών
30γρ. καβουρδισμένο σουσάμι (σπασμένο)
4 αυγά
2 κ.σ. μουστάρδα
Aλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 φλιτζ. τσαγ.)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα
3 φλιτζ. τσαγ. τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
Αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία:
1. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
2. Βάλτε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά, και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3. Αφήστε τα να σοταριστούν για 3΄- 4΄, κατόπιν αφαιρέστε τα από το τηγάνι, αφήστε τα για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το λάδι τους και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
4. Προσθέστε στο μπολ την καβουρόψιχα ψιλοκομμένη, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, τα αυγά, τη μουστάρδα.
5. Ζυμώστε καλά το μίγμα ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το σουσάμι και λίγο αλεύρι αν χρειαστεί, έως ότου το μίγμα να πλάθεται σε κεφτέδες.
6. Φτιάξτε τους κεφτέδες.
7. Βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά και σε ένα άλλο την τριμμένη φρυγανιά.
8. Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό ηλιέλαιο και αφήστε το να ζεσταθεί καλά σε δυνατή φωτιά.
9. Περάστε τα κεφτεδάκια από το αυγό, ύστερα από τη φρυγανιά και μετά ρίχνετέ τα στο τηγάνι.
10. Τηγανίστε τους κεφτέδες για 3΄- 4΄ μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Πηγή: thinkdrops.gr