Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Μοσχαρίσιο ρολό με φορμαέλα και φασκόμηλο

Υλικά

1 kg νουά μοσχαρίσιο για ρολό
250 γρ φορμαέλα σε μπαστουνάκια 0,5 εκ.
100 γρ μανιτάρια αγαρικά σε φέτες
100 γρ βούτυρο αγελαδινό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο
½ κ.σ. θυμάρι
1/4 φιτζ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί
1/4 φλιτζ. τσαγ. χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζ. τσαγ. χυμό πορτοκαλιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε το μισό βούτυρο και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά, μόλις το βούτυρο κάψει προσθέστε τα μανιτάρια, το φασκόμηλο, το θυμάρι και σωτάρετέ τα για 2′-3′. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 1′ Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
2. Απλώστε το κρέας στον πάγκο εργασίας και καρυκέψτε με το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε μια σειρά φορμαέλλα αφήνοντας κενό 5εκ. από κάθε πλευρά και προσθέστε τα μανιτάρια. Ρολάρετε το κρέας σφιχτά και δέστε το με σπάγκο μαγειρικής. Βάλτε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και περάστε λίγο το ρολό να πάρει χρώμα και να θωρακίσει τα υγρά του. Σβήστε με το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
3. Τοποθετήστε το ρολό σε σακούλα ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με πατάτες φούρνου και πράσινη σαλάτα.

 

Πηγή: thinkdrops.gr

× espa