Ομελέτα Μυκονιάτικη
Υλικά
- 3 αυγά
- 1 λουκάνικο τύπου Μυκόνου, σε ροδέλες
- 50-60 γρ. κοπανιστή
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο μέχρι να κάψει καλά.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά. Έπειτα τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε για λίγη ώρα. Ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι, αν χρειάζεται, για ομοιόμορφη κατανομή του μείγματος.
«Σπάζουμε» την ομελέτα μας στο κέντρο, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
Όταν η ομελέτα είναι σχεδόν έτοιμη και έχει πάρει χρυσαφένιο χρώμα, τη διπλώνουμε στη μέση, τη βγάζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα, καθώς και θυμάρι.
Καλή όρεξη!