5+1 ξεχωριστά Spirits που θα βρεις στα Flora
Σε αυτό το άρθρο έχουμε επιλέξει να παρουσιάσουμε κάποια από τα αγαπημένα μας spirits! Βότκα, τεκίλα, ρούμι ή τζιν; Όποιο και αν είναι το γούστο σου, σίγουρα θα βρεις μια ενδιαφέρουσα πρόταση για σένα, στην κάβα μας 84600 Mykonos!
Chopin Vodka
Η Chopin Potato Vodka είναι εκ φύσεως χωρίς γλουτένη και είναι η πιο βραβευμένη βότκα πατάτας στον κόσμο. Το μοναδικό γευστικό της προφίλ που προσφέρει μια τολμηρή και παράλληλα στρογγυλή αίσθηση στο στόμα, την καθιστά ιδανική για να την απολαύσετε σκέτη ή σε βοτανικά cocktails.

GinRaw
Το GinRaw γεννήθηκε από την ιδέα δύο επιχειρηματιών και φίλων που ήθελαν να δημιουργήσουν ένα τζιν που να ανταποκρίνεται στα γκουρμέ πρότυπα της Βαρκελώνης. Τέσσερις ειδικοί συμμετείχαν στην υλοποίηση του «αληθινού πνεύματος της Βαρκελώνης»: ένας σεφ, ο Xano Saguer, ένας σομελιέ, ο Sergi Figueras, ένας μπάρμαν, ο Javier Caballero και ένας αρωματοποιός, ο Rosendo Mateu. Το Gin Raw παράγεται σε μικρές παρτίδες των 5.000 φιαλών χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη τεχνική που περιλαμβάνει την κλασική απόσταξη και τη χρήση ενός μαγειρικού Rotavap. Το αποτέλεσμα είναι ένα τζιν με γεμάτο σώμα, που χαρακτηρίζεται από λουλουδένιες και πικάντικες νότες με μια λεπτή απόχρωση καπνού. Η φρεσκάδα και η ζεστασιά συνυπάρχουν με βαλσαμικό φόντο, χαρακτηριστικό του άρκευθου. Το φινίρισμα είναι μακρύ και ευχάριστο.
Grey Goose Altius
Το νερό των Άλπεων συναντά το φιλτράρισμα υπό θερμοκρασία κατάψυξης σε αυτή την βότκα υψηλής ποιότητας, προσφέροντας μια μοναδικά απαλή γεύση. Αντλώντας έμπνευση από τις γαλλικές Άλπεις, η Grey Goose Altius φιλτράρεται σε θερμοκρασίες κάτω από το σημείο δημιουργίας πάγου. Η Altius δημιουργήθηκε με διαδικασίες που προσομοιάζουν την φυσική κρυστάλλωση σε μεγάλο υψόμετρο και σε συνθήκες παγετώνα. Το απαλό αποτέλεσμα χαρίζεται από το νερό, το οποίο προέρχεται αποκλειστικά από τις πηγές των Άλπεων ενώ το σιτάρι που χρησιμοποιείται είναι χειμερινό σιτάρι από το Picardie της Προβηγκίας.
Código 1530 Reposado
Για γενιές, η απάντηση ήταν γνωστή μόνο σε μια επιλεγμένη ομάδα οικογενειών του Μεξικού και των καλύτερων jimadors του Los Bajos και μόνο λίγοι τυχεροί δοκίμασαν την El Tequila Privado, μια ιδιωτική συνταγή από ένα μικρό αποστακτήριο στο Amatitán. Κάθε σταγόνα νερού Amatitán προέρχεται από πισίνες γλυκού και βρόχινου νερού, που φιλτράρεται μέσα από το ηφαιστειακό έδαφος του Los Bajos. Γίνεται χρήση μόνο τοπικής μαγιάς για να επιτευχθεί η σωστή διαδικασία ζύμωσης. Και τέλος χρησιμοποιούνται τα καλύτερα βαρέλια κρασιού Napa Valley Cabernet French White Oak στην παραδοσιακή τεχνική παλαίωσης, αντί για τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα βαρέλια αμερικανικού ουίσκι. Αυτή η διαφοροποίηση στην παλαίωση ενισχύει την κομψότητα της απόσταξης για να δημιουργήσει ένα μοναδικά διακριτικό φινίρισμα.
Έτσι φτάνουμε στην Código 1530 που τιμά τα «Los Códigos», τους κώδικες και τα έθιμα του παλιού κόσμου που διαμόρφωσαν και εξακολουθούν να ζουν στο Amatitán και στην περιοχή Los Bajos μέχρι σήμερα. Αυτές οι αξίες βρίσκονται στον πυρήνα των περήφανων οικογενειών που σέρβιραν αυτήν την τεκίλα στα σπίτια τους και της οικογένειας βιοτεχνών αποσταγμάτων που ήταν ο θεματοφύλακας αυτής της ιδιωτικής παραγωγής για αιώνες.
H Código 1530 Reposado συνδυάζει την αγνότητα της Blanco και την κομψότητα της παραδοσιακής διαδικασίας παλαίωσης. Παλαιώνει για έξι μήνες στα καλύτερα βαρέλια Napa Cabernet French White Oak και εμπλουτίζεται με τις χαρακτηριστικές νότες που υπάρχουν στο καπνισμένο στο χέρι δρύινο βαρέλι. Η τεκίλα παλαιώνει με στόχο να “γευτούμε” το χρόνο μέσα από τις γλυκές νότες αγαύης, την πολυπλοκότητα της βανίλιας, της φρυγανισμένης καραμέλας και της διακριτικής πούδρας κακάο.
Ciroc Vodka
Η Ciroc Vodka είναι μια πολυτελής βότκα που παράγεται από την εταιρεία Diageo, με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ιστορία της Ciroc ξεκινά στην Γαλλία, όπου παράγεται από τον συνεργάτη της Diageo, τον Jean-Sebastien Robicquet. Αυτή η βότκα ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες λόγω του τρόπου παραγωγής της: χρησιμοποιείται σταφύλι, σε αντίθεση με τα κλασικά σιτηρά που χρησιμοποιούνται συνήθως για την παραγωγή βότκας. Η Ciroc παράγεται με μια εξειδικευμένη διαδικασία παραγωγής που περιλαμβάνει την απόσταξη του σταφυλιού σε υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργώντας μια εξαιρετικά απαλή και καθαρή βότκα. Η Ciroc έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση για την υψηλή ποιότητα και τον πολυτελή χαρακτήρα της, καθιστώντας τη μία από τις προτιμώμενες επιλογές για απαιτητικούς λάτρεις βότκας σε όλο τον κόσμο.
Flor de Caña 12 Years Old
Το Flor de Caña 12 Years Old αποτελεί ένα premium παλαιωμένο ρούμι, ιδανικό για να απολαμβάνεται σκέτο ή σε cocktails, όπως το Rum Fashioned. Είναι ένα υψηλής ποιότητας βραβευμένο ρούμι φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο παλαιώνει για 12 χρόνια, με αποτέλεσμα να προσφέρει γευστικές νότες από ξύλο, βανίλια και ψημένα μήλα, με μία smoothy και καλά ισορροπημένη επίγευση. Επιπλέον, έχει αρώματα από κόκκινα φρούτα, μέλι και ψημένους ξηρούς καρπούς.
Η ιστορία του Flor de Caña ξεκίνησε το 1890, όταν ο Alfredo Francisco Pellas Canessa, ένας νεαρός εξερευνητής από την Ιταλία, διακινδύνευσε τα πάντα για να ταξιδέψει στην εξωτική Νικαράγουα. Εκεί βρήκε το ιδανικό μέρος για το αποστακτήριο του Flor de Caña, στους πρόποδες του ηφαιστείου San Cristóbal, το ψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο στη Νικαράγουα. Η γονιμότητα των γύρω περιοχών, το εμπλουτισμένο νερό και το καυτό ηφαιστειακό κλίμα αποδείχτηκαν καθοριστικά για τον διακεκριμένο χαρακτήρα του Flor de Caña.