5 φυσικές λύσεις για οσμές στην κουζίνα
Όλοι ξέρουμε ότι μετά από κάποια… μαγειρέματα, η κουζίνα μπορεί να μυρίζει πολύ έντονα – ιδίως με συγκεκριμένες μαγειρικές πρακτικές, όπως π.χ. το τηγάνισμα ψαριών. Υπάρχει όμως λύση;
Ορίστε 5 φυσικές λύσεις που θα βοηθήσουν ώστε να πεις «αντίο» στις μυρωδιές!
Βράσιμο ξιδιού ή λεμονιού σε νερό: Το ξίδι απορροφά τις μυρωδιές, ενώ το λεμόνι αφήνει φρεσκάδα. Ιδανικό μετά από ψάρια ή τηγανητά!
Κανέλα, γαρύφαλλο ή βανίλια σε νερό: Και τα τρία μπαχαρικά απελευθερώνουν ευχάριστο άρωμα που καλύπτει τις βαριές οσμές. Αυτή τη διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε παράλληλα με το μαγείρεμα.
Μαγειρική σόδα σε μπολ: Λειτουργεί ως φυσικό απορροφητικό. Αφήνουμε το μπολ στον πάγκο, δίπλα μας, ή κοντά στο τηγάνι.
Καφές (σε κόκκους ή σκόνη): Ο καφές καλύπτει προσωρινά τις μυρωδιές με το έντονο άρωμά του. Μπορούμε να κάψουμε λίγη σκόνη σε τηγάνι ή να αφήσομυ κόκκους σε μπολ.
Αερισμός και απορροφητήρας: Η πιο απλή, αλλά αποτελεσματική λύση! Ανοίγουμε τα παράθυρα και βάζουμε σε λειτουργία τον απορροφητήρα σε υψηλή ένταση.


