Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Γλυκό σαν του κουταλιού φράουλα

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 350 – 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 σφηνάκια κονιάκ

Εκτέλεση

Πλένουμε σχολαστικά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε στην κατσαρόλα, στην οποία θα τις βράσουμε. Σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Κλείνουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε ένα βραδύ σε θερμοκρασία δωματίου, να βγάλουν τα υγρά τους. Δεν τις ανακατεύουμε καθόλου.

Την επόμενη μέρα τις βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε έως ότου πάρουν μια-δυο βράσεις. Άμα θέλουμε ξαφρίζουμε ελαφρά την επιφάνεια τους.

Σερβίρουμε είτε ζεστό είτε κρύο και συντηρούμε στο ψυγείο.

Για πολύμηνη αποθήκευση, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε αεροστεγώς.

Πηγή: thinkdrops.gr


× espa