Κοκκινιστό με ρύζι
- 1 κούπα ρύζι
- 3 κούπες νερό
- κύβο ζωμού με γεύση βοδινό
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά
- βούτυρο
- 500 γρ. μοσχάρι
- ελαιόλαδο
- 3 ώριμες ντομάτες ή 1 ντοματάκι
- ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 μέτριο κρεμμυδάκι ξερό
- βασιλικό
- 1 φλ κρασί λευκό
- δάφνη
- μπαχάρι
- 1 κ.σ πάστα ντομάτας
Εκτέλεση
Σε λίγο βούτυρο τσιγαρίζουμε το ρύζι και προσθέτουμε το νερό. Η αναλογία μας είναι 1 ρύζι προς 3 νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, τον κύβο, το πιπέρι και προαιρετικά τον κουρκουμά.
Περιμένουμε να βράσει το ρύζι και λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο αγελάδας.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε για να τραβήξει.
Ψιλοκόβουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος για να τσιγαριστούν και να δημιουργήσουν μια κρούστα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την πάστα ντομάτας την ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι τον ψιλοκομμένο βασιλικό και όποιο άλλο μυρωδικό μας αρέσει (όπως δάφνη και μπαχάρι).
Το πιάτο μας είναι έτοιμο! Καλή όρεξη!
Πηγή: thinkdrops