Λεμόνι για… μυρωδάτη κουζίνα
Το λεμόνι, εκτός από εξαιρετικός σύμμαχος της υγείας χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει, είναι και φυσικό αρωματικό. Δείτε πώς μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε, ώστε να κάνετε την κουζίνα σας να μοσχομυρίσει!
✓ Κόψτε 2 λεμόνια σε τέταρτα, τοποθετήστε τα σε ένα κατσαρολάκι με νερό και αφήστε το να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να βράσετε φλούδες λεμονιού.
✓ Για να μη μυρίζει ο νεροχύτης, κόψτε στα 2 ένα λεμόνι και τρίψτε τον με το ένα μισό. Έπειτα αφήστε το άλλο μισό στην τρύπα του νεροχύτη ώστε να απομακρύνει τις μυρωδιές.
✓ Κόψτε σε φέτες 2 λεμόνια, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 110C για 60-90 λεπτά. Έπειτα αφήστε την πόρτα του φούρνου και αφήστε τα λεμόνια στο ταψί για λίγες ώρες.
✓ Τρίψτε με φλούδα λεμονιού τις επιφάνειες της κουζίνας σας. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με ένα απαλό ύφασμα.
✓ Τρίψτε στον τρίφτη φλούδες λεμονιού.
✓ Βάλτε μισό λεμόνι στο νερό όπου βράζετε λάχανο ή κουνουπίδι.
✓ Ρίξτε φλούδες λεμονιού στη σακούλα με τα σκουπίδια.
Βρείτε τα πιο μυρωδάτα λεμόνια –πού αλλού;– στο μανάβικο των Flora!