Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Μελιτζανοπίλαφο Μυκόνου

Υλικά

2 μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 κλωνάρια μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 ποτήρι ρύζι arborio ή μακρύκοκκο
2 1/2 ποτήρια νερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου δέκα λεπτά.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Στύβουμε τις μελιτζάνες να βγάλουν τα υγρά τους και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι να μαραθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, τα ντοματάκια και το νερό.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πιει τα υγρά του.

Καλή όρεξη!

Από το βιβλίο Μύκονος, Γεύσεις και Παράδοση, της Όλγας Μάρκαρη

Βρείτε στα Flora

🌶️ Όλα τα λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά για τη συνταγή.
🍚 Ρύζι κάθε τύπου.
🌱 Μια μεγάλη ποικιλία από ελαιόλαδα.

 

× espa