Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Μήλα γεμιστά χωρίς ζάχαρη

Υλικά

  • 4 μήλα
  • 4 φέτες από κέικ παλιό ή φρέσκο ψιχουλιασμένο ή 8 μπισκότα της αρεσκείας μας χοντροσπασμένα
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. καρύδια χοντροσπασμένα
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα
  • 1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας (προτιμήστε βύσσινο η κεράσι)
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 4 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το λικέρ με τις σταφίδες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν. Έπειτα κόβουμε τα μήλα από πάνω, αφαιρώντας ένα λεπτό καπάκι όπως κάνουμε και στα κανονικά γεμιστά. Αδειάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους και κρατάμε τη ψίχα τους χωρίς τα σπόρια και τα κουκούτσια. Τρίβουμε στον τρίφτη τη ψίχα από τα μήλα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά μας μαζί και τις σταφίδες με το λικέρ και ανακατεύουμε καλά! Γεμίζουμε τα μήλα μέχρι επάνω πιέζοντας καλά.

Βάζουμε το καπάκι, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί (καλό θα είναι το ταψί να τα χωράει ίσα ίσα για να ψηθούν καλύτερα, στριμώξτε τα δηλαδή) και ξεκινάμε το ψήσιμό τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για περίπου 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά δυναμώνουμε το φούρνο στους 170° με 180°C, ανάλογα και με τα μήλα – πολλές φορές δεν χρειάζονται ούτε 10 λεπτά, αλλά αυτό το βλέπετε και εκείνη την ώρα διότι κάποιοι προτιμάνε τα μήλα αρκετά ψημένα.

Μόλις είναι έτοιμα, αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα σερβίρετε ζεστά!

 

πηγή: thinkdrops

 

× espa