Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Μύδια με άρωμα Ανατολής

Υλικά

  • 30 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 5 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 20 γρ. lemongrass, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένο
  • 50 γρ. κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 50 γρ. καρότο, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 250 ml κρασί, λευκό ξηρό
  • 1 κ.σ. λεμόνι, χυμό
  • 900 γρ. μύδια με το κέλυφος
  • 50 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το τζίντζερ, το lemongrass, το σκόρδο και τα λαχανικά για 3-4′. Προσθέτουμε τον ξηρό κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το πιπέρι καγιέν, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για ακόμα 1′. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το αλάτι.

Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και κλείνουμε με το καπάκι. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν για 5′ μέχρι να ανοίξουν.

Σερβίρουμε τα μύδια με τον φρέσκο κόλιανδρο.

Πηγή: thinkdrops

× espa