Νηστίσιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες
Υλικά
- 500 γρ. πέννες
- 2 μελιτζάνες κομμένες
- 250 γρ. ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές. Έπειτα τις αφήνουμε μέσα σε ένα μπολ ή ταψί επάνω σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει τα λάδια.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία τους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και μετά από λίγο προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και, αφού τα ανακατέψουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.
Τέλος, ρίχνουμε τα μακαρόνια μαζί με λίγο νερό –από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια– για να δέσει η σάλτσα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή σε βαθιά πιάτα.
Καλή απόλαυση!