Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι

Υλικά


Για τους κεφτέδες

  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 φρ. κρεμμυδάκια
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. μαϊντανό
  • Δυόσμο
  • 150γρ φέτα
  • 150γρ κεφαλοτύρι
  • 1/2 φλ. φρυγανιά
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι – πιπέρι

[one_half_last]Για το τζατζίκι

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 αγγουράκια
  • Ξίδι – αλάτι
  • Άνηθος
  • (150 γρ. φέτα)

[/one_half_last]

Εκτέλεση

Για τους κολοκυθοκεφτέδες

1. Πλένουμε και περνάμε στον τρίφτη τα κολοκύθια.
2. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
3. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι, τον δυόσμο και το μαϊντανό.
4. Τρίβουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι.
5. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αυγό, το τριμμένο κολοκυθάκι, το δυόσμο, το μαιντανό, το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι, τη φέτα και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
6. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
7. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη φρυγανιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
8. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο στο ψυγείο.
9. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
10. Σερβίρουμε με τζατζικάκι.

Για το τζατζίκι

1. Πλένουμε τα αγγουράκια και τα περνάμε απο τον τρίφτη.
2. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν όλα τα υγρά τους.
3. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
4. Πολτοποιούμε το σκόρδο.
5. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αγγουράκι, τον άνηθο, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
6. Προσθέτουμε το ξίδι και το αλάτι κατά το δοκούν και δοκιμάζουμε.
7. Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα κλασικά, μπορούμε να τρίψουμε 150 γρ. φέτα στον ψιλό τρίφτη και να το ομογενοποιήσουμε στο μίγμα μας.

Πηγή: thinkdrops

× espa