Ψαροκεφτεδάκια
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
- 600 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
- 1 κρεμμύδι ξερό
- ½ ματσάκι μαιντανό
- 2 ασπράδια αυγών
- 4 φέτες ψωμί προηγούμενης μέρας
- αλεύρι σκληρό για το τηγάνισμα
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα λιαστής ντομάτας
- 250 γρ. τοματίνια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 10 τομάτες λιαστές
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 6 μαύρες ελιές
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- ½ ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
Προετοιμασία
Ψιλοκόψτε το ψάρι με ένα μαχαίρι και τοποθετήστε το σε ένα μπολ. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Περάστε το ψωμί από το μούλτι να γίνει ψίχουλα και ενσωματώστε το μαζί με το ψάρι, τα ασπράδια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και λίγο αλάτι.
Ζυμώστε με τα χέρια σας πολύ καλά το μείγμα. Αν είναι πολύ υγρό προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Σκεπάστε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και πλάστε σε κεφτέδες.
Βάλτε το αλεύρι σε ένα πιάτο και αλευρώστε τους κεφτέδες. Βάλτε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετήστε το σε δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι ζεσταθεί τινάξτε το περίσσιο αλεύρι από τους κεφτέδες και τηγανίστε τους μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Αφαιρέστε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Φτιάξτε τη σάλτσα
Στραγγίστε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι και σκουπίστε τις με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και ψιλοκόψτε τις. Κόψτε σε τέταρτα τα τοματίνια, ψιλοκόψτε τις ελιές και τα κρεμμυδάκια. Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο και μόλις το λάδι ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το για 2’-3’, έπειτα προσθέστε τα τοματίνια, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές και την κάπαρη. Βράστε τη σάλτσα για 10’. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά με τη σάλτσα ντομάτας γαρνίροντας με φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Πηγή: thinkdrops