Χοιρινό μπούτι με σελινόριζα
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι σε κομμάτια
- 1 σελινόριζα κομμένη σε κύβους
- 1 σέλερι κομμένο σε μέτριες λωρίδες
- 1 καρότο κομμένο σε μέτριες φέρες
- 1 πράσο κομμένο σε μέτριες φέτες
- 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
- 2 κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. νισεστέ
- Αλάτι
- Πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο το κρέας, μαζί με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πιούν τα υγρά τους, βάζουμε το χυμό από δύο λεμόνια και προσθέτουμε νερό τόσο, ώστε να καλύπτει το φαγητό. Βάζουμε χύτρα για 30 λεπτά.
Αφού ανοίξουμε τη χύτρα, βάζουμε σε ένα ποτηράκι του καφέ λίγο κρύο νερό και 1 κ.σ. νισεστέ και το ρίχνουμε στο καυτό φαγητό. Ανακατεύουμε καλά να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το τελευταίο στάδιο ήταν για να δέσει η σάλτσα μας.
Το πιάτο αυτό ταιριάζει απόλυτα με ένα λευκό κρασί από την μεγάλη ποικιλία που θα βρείτε στην κάβα των Flora, 84600 Mykonos!
Καλή όρεξη!