Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Σακσούκα με Φέτα

Υλικά

  • 3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, λεπτοκομμένη
  • 3 κομματάκια σκόρδο, λεπτοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1/8 καγιέν πιπέρι, λίγο για γεύση
  • 1 κονσέρβα ολόκληρης ντομάτας με το χυμό της
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, προσθέστε όσο θέλετε
  • 1 1/2 ενάμισι ποτήρι φέτα κομμένη σε κομματάκια
  • 6 μεγάλα αυγά
  • ψιλοκομμένο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
  • καυτερή σάλτσα για το σερβίρισμα

Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά. Τσιγαρίζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, μετά βάζουμε το κύμινο, την πάπρικα, το καγιέν. Τώρα προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, 1/4 του γλυκού πιπέρι και ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα.

Προσθέτουμε τα αυγά, λίγο αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε το τηγανάκι και το βάζουμε στο φούρνο για 7-10, λεπτά ανάλογα με το πόσο καλά θέλουμε να είναι τα αυγά μας γινωμένα.

Βγάζουμε το τηγανάκι και προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο και την καυτερή σάλτσα μας.

Καλή απόλαυση!

 

× espa