Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Κουνουπιδόσουπα

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κ.γλ. ζάχαρη
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • 100 ml γάλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Παράλληλα, κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια. Τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι, έως ότου αρχίσει το κουνουπίδι να παίρνει «χρώμα».

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα και έπειτα προσθέτουμε το γάλα.

Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και χτυπάμε στο μπλέντερ ή με ένα μίξερ χειρός.

Σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι και γιαούρτι. Καλή σας όρεξη!

Πηγή: thinkdrops

× espa