Μιλφέιγ λαχανικών με γραβιέρα
Υλικά
(τα λαχανικά είναι ενδεικτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας!)
- 1 κολοκυθάκι
- 4 μελιτζάνες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινα πιπεριά
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 ντομάτες
- τριμμένη γραβιέρα
- θυμάρι
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε τα λαχανικά σε στρογγυλές φέτες. Τηγανίζουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες σε μια φόρμα πυρέξ (για κις λορέν), αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο θυμάρι και απλώνουμε μια ποσότητα από το μαγειρεμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μας.
Έπειτα προσθέτουμε μια στρώση από ντομάτες, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και προσθέτουμε ένα στρώμα κίτρινης πιπεριάς.
Προσθέτουμε στρώσεις μέχρι το σκεύος μας να γεμίσει κατά τα 3/4 και στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο, στους 180°C για 30’.
Για το τελείωμα, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και την τριμμένη γραβιέρα μας, και ψήνουμε για άλλα 15’.
Σερβίρουμε με φύλλα θυμαριού και κρέμα βαλσάμικου.
* Εναλλακτικά, μπορούμε αντί να πασπαλίσουμε με τριμμένη γραβιέρα να τοποθετήσουμε φέτες γραβιέρας (πάχους περίπου 1 εκ.) ανάμεσα στις στρώσεις μας!
Καλή όρεξη!
Βρείτε στα Flora
🌶️ Όλα τα λαχανικά για τη συνταγή.
🧀 Μια τεράστια ποικιλία από γραβιέρες στο τμήμα των τυριών, για να επιλέξετε την ιδανική!